Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser i strålskydd för samhällets behov

Radioaktiva ämnen förekommer över hela världen i många olika verksamheter, bl.a. inom industrin och sjukvården. Användningen regleras av omfattande säkerhetsbestämmelser och utbildningskrav så att arbetet sker på ett strålsäkert sätt, både med tanke på personal och på allmänhet. Vissa händelser kan dock leda till att situationen inte är under kontroll, t.ex. kärnkraftshaverier, transportolyckor och stölder av strålkällor. Behovet av kompetens på detta område är stort och de utbildningar som finns är oftast inte tillräckliga för att täcka behovet av den specialistkompetens som behövs för att hantera dessa händelser.

Därför ges nu en ny strålskyddsutbildning på masternivå, gemensamt av Göteborgs och Lunds universitet med stöd av Strålsäkerhetsmyndigheten. Utbildningen vänder sig till studenter med kandidatexamen inom främst det naturvetenskapliga eller medicinska kunskapsområdet, men vissa av kurserna kan vara av intresse även för andra ämnesområden.

Kurserna ges som fristående kurser, men kommer att kunna räknas in i en masterexamen i medicinsk strålningsvetenskap med inriktning mot strålskydd. Mer information om detta finns i vänstermenyn.

De kurser som ges beskrivs närmare i menyn.

Kursansvarig: Mats Isaksson (e-post)

 

Sidansvarig: Johan Spetz|Sidan uppdaterades: 2016-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?