Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundläggande strålningsfysik (RFA400) 7,5 hp

Joniserande strålning och radioaktiva ämnen är nya begrepp för många. Begrepp som kan väcka både nyfikenhet och oro. Under kursens gång får du lära dig vad strålning är, hur den uppkommer, hur vi kan mäta strålning och hur den kan skada levande vävnad. Du får också lära dig något om olika tillämpningar och om hur man handskas med strålning och strålkällor på ett strålsäkert sätt.

Radioaktiva ämnen i vår omgivning, t.ex. utsläpp från kärnkraftsolyckor och radon i våra bostäder är andra exempel på saker du får lära dig mer om.

För dig som vill läsa några av våra andra kurser på avancerad nivå (RFA420-RFA440), och inte har läst termin 1-6 på sjukhusfysikerutbildningen, är den här kursen ett förkunskapskrav.

Kursen är helt och hållet nätbaserad utan några fysiska träffar. Du arbetar med inspelade genomgångar och instuderingsuppgifter. Examinationen sker genom inlämningsuppgifter och tester på Göteborgs universitets kursplattform GUL.

Kursen ges normalt varje vårtermin.

Kursinformation från Göteborgs universitets kurskatalog

Kursansvarig: Mats Isaksson (e-post)

Kontaktinformation

Avdelningen för Radiofysik

Gula stråket 2B, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45, Göteborg

Besöksadress:
Radiofysikhuset, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Studierektor

Magnus Båth
Professor/1:e sjukhusfysiker

Sidansvarig: Johan Spetz|Sidan uppdaterades: 2017-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?