Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examina

I Högskoleförordningen regleras de olika examina som kan tas ut.

Förordningen har nyligen ändrats för att vara anpassad till den s.k. Bolognamodellen och utbildningar delas nu in i grundnivå respektive avancerad nivå, se nedan. I samband med detta ändras även sättet att räkna kurspoäng så att en termins heltidsstudier kommer att motsvara 30 högskolepoäng (mot tidigare 20 poäng).

I övergångsbestämmelserna till högskoleförordningen anges att den som före den 1 juli 2007 har påbörjat en utbildning till en examen enligt de äldre bestämmelserna i bilaga 2 till högskoleförordningen (examensordningen) får slutföra sin utbildning för att få en examen enligt de äldre bestämmelserna, dock längst till och med utgången av juni 2015. För att se hela högskoleförordningen, följ länken nedan.

 

Detta innebär att de som börjar sjukhusfysikerprogrammet höstterminen 2007 kommer att gå en 5-årig utbildning för att få sjukhusfysikerexamen. De som redan är antagna till programmet kommer att ha en utbildning på 4,5 år.

Utöver sjukhusfysikerexamen, som är en yrkesexamen är det möjligt att ta ut en s.k. generell examen. Dessa finns listade nedan men för en mer utförlig beskrivning av omfattning och mål hänvisas till Högskoleförordningen (bilaga 2). Målsättningen är att de som uppfyller kraven för sjukhusfysikerexamen även ska kunna ta ut en Masterexamen.

  • EXAMINA PÅ GRUNDNIVÅ, GENERELLA EXAMINA

Högskoleexamen (120 högskolepoäng)

Kandidatexamen (180 högskolepoäng)

  • EXAMINA PÅ AVANCERAD NIVÅ, GENERELLA EXAMINA

Magisterexamen (60 högskolepoäng, utöver kandidatexamen)

Masterexamen (120 högskolepoäng, utöver kandidatexamen)

Kontaktinformation

Avdelningen för Radiofysik

Gula stråket 2B, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45, Göteborg

Besöksadress:
Radiofysikhuset, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Studierektor

Magnus Båth
Professor/1:e sjukhusfysiker

Sidansvarig: Johan Spetz|Sidan uppdaterades: 2016-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?